De kinderafdeling staat in voor de opvang en verzorging van zieke kinderen en jongeren van 0 tot en met 15 jaar. De afdeling is georganiseerd op een kindvriendelijke manier: ouders mogen dag en nacht bij hun kind blijven en ze worden betrokken bij de dagelijkse verzorging. De pedagogisch medewerkers zorgen dagelijks voor activiteiten in de speelzaal of op de kamer.

De kinderafdeling is ontworpen en ingericht op kindermaat. De muren zijn bijzonder kleurrijk en werden door de kinderen van de NIKO-kunstacademie versierd met fraaie kindertekeningen met als thema “Sprookjes in het bos”. Dit werkt rustgevend en prikkelt de fantasie van de kinderen. De speelkamers zijn omgevormd tot een open plek in het bos en een speelvijver.

Om kwalitatief goede zorg te bieden, werkt er een multidisciplinair team op de afdeling. Ons team bestaat uit kinderartsen, een pediatrisch verpleegkundig team, pedagogisch medewerksters en ook een kinderpsychiater, kinderpsychologe, logistieke assistenten, kinesist, diëtiste en maatschappelijk werkster.