7 januari 2019
Breng altijd uw elektronische identiteitskaart (eID), kids-ID, isi+-kaart of elektronische vreemdelingenkaart mee naar het ziekenhuis.

U hebt uw identiteitskaart nodig om u in te schrijven aan de kiosk. Een correcte identificatie is belangrijk voor uw behandeling en ook voor bijv. een correcte terugbetaling van uw zorg.

21 december 2018

Vandaag ontvingen we op de afdeling pediatrie een leuk kerstgeschenk voor onze kindjes!
Delorge Overpelt schonk ons drie mini-Audi's.
Onze patiëntjes zijn heel blij met deze stoere loopauto's.

Dankjewel!

4 december 2018

De oude MUG was aan vervanging toe. Opnieuw werd voor een Volvo gekozen, een XC90, een grote 4x4-terreinwagen. Bij de keuze van het voertuig werd rekening gehouden met de geboden veiligheid, de laadruimte, de goede wegligging, de vering, en de snelheid en kracht van de motor. Bijkomend voordeel: vanwege het landelijke karakter van het MUG-interventiegebied Noord-Limburg, waar er regelmatig interventies gebeuren op boswegen of landbouwpaden die niet altijd even goed berijdbaar zijn, biedt deze terreinwaren toch wel een enorm voordeel.

Werking MUG

19 november 2018
"Zwanger. Ik ben blij maar toch ook bang. Kan ik dit wel? Gelukkig was er PRAGT. Ze hebben me geholpen tijdens en na mijn zwangerschap."

Soms hebben toekomstige ouders graag extra ondersteuning tijdens de zwangerschap. Daarom hebben verschillende partners, waaronder het Mariaziekenhuis, samen het PRAGT-netwerk opgebouwd met als doel de mama (en partner) bijkomend te ondersteunen tijdens de zwangerschap en hen voor te bereiden op de komst van hun kindje.

13 november 2018
Elk jaar publiceert het Vlaamse SPE, Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie, een rapport met de belangrijkste trends in geboorte en bevalling. In dat rapport zien we dat de dienst gynaecologie-verloskunde van het Mariaziekenhuis opvallend goede cijfers kan voorleggen voor het aantal keizersneden. Ook voor inducties (inleidingen) zit het goed, ook op Vlaams niveau, met voor beide criteria een top tien plaats. Deze goede cijfers zijn te danken aan een consequent beleid met de bewuste keuze voor een natuurlijke bevalling.
18 september 2018
Een heuglijke dag op de kinderafdeling van het Mariaziekenhuis. De jeugdraad van Hamont-Achel, vertegenwoordigd door voorzitter Melissa Van Malderen, kwam speelgoed overhandigen aan de kinderafdeling. De schenking kadert in het Speeldgoedgeefplein, een ruildag voor speelgoed dat de Jeugdraad jaarlijks organiseert. Melissa werd vergezeld door Schepen van Jeugd Ilse Jaspers en UiTpunt-medewerker jeugd Maarten van Leeuwaarden.