Hans Ramaekers aangesteld als algemeen directeur van vzw Mariaziekenhuis

4 mei 2020

Hans Ramaekers is vorige week dinsdag door de Raad van Bestuur aangesteld als algemeen directeur van vzw Mariaziekenhuis. “Een fantastische opportuniteit en een logische voortzetting van mijn loopbaan”, zegt Hans Ramaekers. Op dit moment is hij nog algemeen directeur van het Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik. Hij kent niet alleen de ziekenhuiswereld door en door, hij is ook reeds vertrouwd met de werking van vzw Mariaziekenhuis aangezien hij van 2014 tot 2016 in de Raad van Bestuur zetelde.

Hans Ramaekers studeerde rechten en economie aan de KULeuven. Hij startte zijn loopbaan als consultant waarna hij aan de slag ging als beleidsadviseur bij VKW-Limburg. In 2002 maakte hij de overstap naar het Ziekenhuis Maas en Kempen waar hij 10 jaar algemeen directeur was. Vervolgens was hij 2 jaar algemeen directeur van het AZ Turnhout en 3 jaar OCMW-secretaris in Opglabbeek. Eind 2016 keerde hij terug naar het Ziekenhuis Maas en Kempen waar hij opnieuw algemeen directeur werd.

“Ik vind het een ongelooflijke eer om algemeen directeur te worden van het Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum.” zegt Hans Ramaekers. “Na de fusie van ZOL en ZMK, waardoor ik eind dit jaar van functie zou veranderen, zie ik dit als een fantastische opportuniteit en logische voortzetting van mijn loopbaan. Het is bovendien geweldig om dit te kunnen doen binnen hetzelfde, vertrouwde netwerk. Er is nog geen precieze startdatum bekend, maar ik kijk er nu al naar uit om, samen met alle medewerkers en artsen, aan de slag te gaan en vzw Mariaziekenhuis verder uit te bouwen”.