Website op kindermaat om patiëntjes voor te bereiden op een doktersbezoek of opname

1 juli 2019

Naar het ziekenhuis komen is vaak spannend en soms een beetje eng voor kinderen. Door op voorhand aangepaste informatie te geven over wat het kind ziet en kan ervaren, proberen we deze drempel te verlagen. Zo bereiden we hen zo goed mogelijk voor op hun doktersbezoek of opname en nemen we al een deel van de stress weg.

Kinderen thuis voorbereiden
Op onze kinderafdeling staat het kind altijd centraal. Alles op de afdeling is op maat van kinderen, ook de informatie die ze krijgen. Een hulpmiddel voor ouders om kinderen thuis voor te bereiden op het ziekenhuisbezoek ontbrak echter nog. Daarom dat we een website ontwikkeld hebben die volledig gericht is op het kind.

Alle leeftijden
De website is bedoeld voor alle leeftijden. Voor kinderen jonger dan zes jaar zijn vooral de visuele aspecten belangrijk: ouders kunnen het verhaal van een opname vertellen aan de hand van foto’s. Patiëntjes tussen 6 en 12 jaar oud kunnen zelf lezen. De teksten zijn op hun maat geschreven: kort en in een eenvoudige taal. De doelgroep 12+ heeft de keuze: informatie lezen op de kinderwebsite of de algemene ziekenhuiswebsite.

Visueel aantrekkelijk
De kinderwebsite is visueel aantrekkelijk met felle kleuren en opvallende dierenfiguren. Het ontwerp is geïnspireerd op de kinderafdeling: een vrolijke bosomgeving. De website bevat ook veel beeldmateriaal: beeldverhalen, foto’s van instrumenten die gebruikt worden én 360°-beelden. Die laatste geven kinderen het gevoel dat ze al eens op de afdeling zijn geweest, nog vóór hun eerste onderzoek.

Benieuwd naar onze kinderwebsite? Kijk zeker eens op https://kinderen.mznl.be