Opnameverklaring

Bij opname krijgt u een opnameverklaring ter ondertekening. Dit is een officieel document dat belangrijke informatie bevat over de keuze van arts, het kamertype en de financiële gevolgen daarvan. Uitgebreide informatie over de opnameverklaring vindt u in de toelichting bij de opnameverklaring: informatie over het remgeld op de verblijfskosten (wettelijk persoonlijk aandeel), kamersupplement, geneesmiddelenforfait, honorariumsupplement, voorschotten,...

Lees deze documenten goed alvorens u ze ondertekent! U vindt ze onderaan deze pagina.

Tijdens uw verblijf kunt u om medische en/of comfortredenen gebruik maken van een aantal producten en diensten zoals telefoon, internet, koelkast, ...  Bekijk onderaan deze pagina de prijs van deze producten en diensten.

Kamerkeuze

Door de opnameverklaring te ondertekenen, bevestigt u uw kamerkeuze schriftelijk. Dit betekent dat u akkoord gaat om de eventuele kosten verbonden aan uw kamerkeuze te betalen.

Voor uw verblijf in het ziekenhuis kunt u kiezen tussen drie kamertypes. De keuze van de kamer heeft geen invloed op de kwaliteit van de zorg, enkel op het comfort van uw verblijf.

U heeft de keuze tussen:

  • een gemeenschappelijke kamer
  • een tweepersoonskamer
  • een eenpersoonskamer

U geeft uw kamerkeuze op voorhand door. De secretariaatsmedewerker van uw arts vraagt uw kamervoorkeur op het moment dat u de info krijgt over uw opname. In de mate van het mogelijke houden wij rekening met uw kamerkeuze. Omstandigheden buiten onze wil kunnen er echter voor zorgen dat u bij opname een ander kamertype krijgt dan u wenste. U heeft wel nog recht op deze kamer als die later vrijkomt.

Kamersupplement: kosten verbonden aan uw kamerkeuze

Een gemeenschappelijke kamer (twee- of meerpersoonskamer)

  • Geen kamersupplement
  • De artsen mogen geen ereloonsupplementen aanrekenen

Een eenpersoonskamer

  • Kamersupplement tussen 45 en 60 euro per dag
  • De artsen mogen een ereloonsupplement tot 150% aanrekenen

Uitgebreide informatie over de kosten verbonden aan een eenpersoonskamer, vindt u in de toelichting bij de opnameverklaring.

Houd er dus rekening mee dat u voor een eenpersoonskamer meer betaalt dan voor een tweepersoons- of gemeenschappelijke kamer én dat een arts tot 150% ereloonsupplementen mag aanrekenen op een eenpersoonskamer.

Downloads

Opnameverklaring verblijvende opname

PDF

193.01 KB

Opnameverklaring dagopname

PDF

271.62 KB

Toelichting bij de opnameverklaring

PDF

759.89 KB

Lijst van frequent gevraagde goederen en diensten

PDF

21.73 KB