Spoedopname

Voor dringende geneeskundige verzorging kunt u dag en nacht terecht op onze spoedgevallendienst. Nadat u zich op spoed heeft aangemeld, brengt een verpleegkundige of onthaalmedewerker uw administratief dossier in orde. Indien een opname in het ziekenhuis vereist is, gaat u (afhankelijk van het uur waarop u zich op spoed heeft aangemeld) nog dezelfde dag of de volgende ochtend naar uw kamer.

Aankomst

U kunt op de volgende manieren worden binnengebracht:

  • eigen vervoer (via de overdekte toegang tot spoed kan u zich aanmelden en vervolgens kan uzelf of de begeleider de auto gaan parkeren op de parking achter spoed)
  • ziekenwagen (opgeroepen via de 100-centrale)
  • ziekenwagen secundair (bijv. Rode Kruis, Vlaams Kruis, …)

MUG

Als u dringende hulp nodig heeft, kunt u beroep doen op de MUG van het Mariaziekenhuis. U kunt deze oproepen via de 100-centrale met het nummer 100 of 112. De MUG (Mobiele Urgentie Groep) van het Mariaziekenhuis is een extra schakel in de dringende medische hulpverlening. Het bestaat uit een interventievoertuig met aan boord een MUG-arts en MUG-verpleegkundige. Ze leveren bijkomende hulpmiddelen en professionele hulpverlening in kritieke situaties. Voorbeelden hiervan zijn ongevallen met geknelde personen, zwaar kritieke patiënten, vele slachtoffers,… Deze interventiewagen kan geen patiënten vervoeren.

Een dag op de spoedafdeling

Hoe ziet een dag op een spoedafdeling eruit? Neem zeker eens een kijkje!

Informatiefilm spoedgevallen Mariaziekenhuis Overpelt