De kindergeneeskunde of pediatrie onderzoekt en behandelt zuigelingen, kinderen en jongeren tot en met 15 jaar. De kinderarts behandelt alle aandoeningen waarbij niet geopereerd hoeft te worden.

Afdeling op kindermaat

De kinderafdeling staat in voor de opvang en verzorging van zieke kinderen, zowel op chirurgisch als geneeskundig vlak. De afdeling is georganiseerd op een kindvriendelijke manier: ouders mogen dag en nacht bij hun kind blijven en ze worden betrokken bij de dagelijkse verzorging. De pedagogisch medewerkers zorgen dagelijks voor activiteiten in de speelzaal of op de kamer.

De kinderafdeling is ontworpen en ingericht op kindermaat. De muren zijn bijzonder kleurrijk en werden door de kinderen van de NIKO-kunstacademie versierd met fraaie kindertekeningen met als thema “Sprookjes in het bos”. Dit werkt rustgevend en prikkelt de fantasie van de kinderen. De speelkamers zijn omgevormd tot een open plek in het bos en een speelvijver. De consultatieruimtes van pediatrie zijn opgefleurd met graffititekeningen met water en vissen.

Naast het medisch aspect wordt er ook veel belang gehecht aan het psychisch welbevinden van de kinderen. Hiervoor kan dagelijks beroep worden gedaan op de expertise van de kinderpsychologe en/of de kinderpsychiater.

   > informatie over de opname van uw kind
   > informatie over de kinderafdeling

Multidisciplinaire projecten

Pediatrie heeft speciale multidisciplinaire projecten voor opvang en begeleiding van huilbaby’s, kinderen met buikpijnklachten, astma, specifieke diëten (zoals koemelkeiwitallergie) en obesitas.